понеделник, 14 март 2011 г.

безхаберие и празни надежди-уникална характерна черта на българина

Винаги ми е тъжно като наблюдавам нежеланието на хората да се информират, и то за неща от жизнена значимост за тях самите! Ярък пример е финансовата криза(един от многото примери), всички чакат да отмине, сякаш е лошо време което ей сега ще се оправи, ще изгрее слънцето и готово! Чувал съм всякакви изказвания от рода на :


 - А, ще отмине, то не може все така да е!
или : - Всичко си има граници!
или : - Ние сме им нужни платежоспособни, в техен интерес е да можем да си плащаме! Ще направят нещо!
И все такива меко казано неадекватни изказвания. А като ги питаш гледахте ли някой документален филм по темата? Не са, четохте ли книга? НЕ! Значи живеем във, и носим последствията от кризата, но не четем и не гледаме нищо за нея!!? Всички чакат да отмине,или ТЕ щяли да направят нещо щото виждате ли да можем да им плащаме. Истината е че ТЕ го правят,и то много отдавна. И ако искаха да им плащаме, щяха да ни осигурят начини за печалба, и след това да ни я приберат,както и е било до сега. Само че вече интереса ИМ е друг, а именно да не можем да им плащаме, и всички трябва да проумеят факта че сега интереса им е ВЛАСТ над живота, територията, идеите и бъдещето ни.
Не над парите ни, кредитната система отдавна направи всички съществуващи пари тяхни. А на Европа не и трябват нашите парички, но вижте теритотията и начина ни на живот им трябва много! Наивно е да си мислим че всичко което се случва е естествен развой на някакви събития, и че някой мисли за подобряване на положението, положението вече е измислено, има цели институти които се занимават с човешкото поведение и навици, водят се статистики за всеки аспект от живота ни и всичко това се плаща от мултинационалните компании, обсебили главните отрасли като енергетика, храни, финансови институции, здравните и т.н. Това е и целта на блога. Да анализира наболели въпроси от съвремието ни, съвсем независимо. Крайно време е да осъзнаем че без коректив от страна на хората над законодателството, то ще се трансформира във все по-страшна за нас форма. Да коректив, възможен е, и до като всички гледат шоута и спортове, се кроят закони които са меко казано страшни за нас. Омръзна ми да чувам как нищо не може да се направи, може и още как! Това ще се обсъжда в много теми, а аз ви обещавам да не спира анализа докато не се стигне до камъчето обърнало каруцата, а дали след като се разнищи истината, ще се направи нещо, остава на нашата лична съвест и желание за промяна. Тук имам възможноста да изразя всичко което ме притеснява в начина на управление на държавата ни, и не само, а и в глобален мащаб. Първата публикация ще е за ф.криза, ще разгледаме как и защо се стигна до тук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар